luni, 29 decembrie 2008

Second Life (partea II)

Avatarele pot comunica prin chat local sau mesagerie instanta. Chat-ul este folosit in spatii publice intre 2 avataruri care se intalnesc pe strada; range-ul de avataruri care pot comunica este dat de zona geografica.IM este folosit pentru conversatii private, fie intre 2 avataruri fie intre grupuri de persoane, sau intre obiecte si avatar-uri. Spre deosebire de chat, la IM nu este limitat de o zona geografica. In versiunile mai noi este disponibil si voice chat-ul prin microfon. Deasemena avatarurile si obiectele pot primi mail-uri.

In universul Second Life se disting mai multe tipuri de subculturi, create de utilizatori. Avatarurile pot lua anumite forme predefinite cum ar fi androgin, furry, roboti sau creaturi fantastice cum ar fi dragoni. Unii rezidenti pot da viata unor lumi bazate pe Roma antica sau Japonia medievala. Utilizatorii pot intra si iesi din aceste lumi dupa bunul plac. Conform drepturilor asupra proprietatii virtuale, creatorii acestor lumi ii pot exila pe cei care nu se supun unor anumite reguli de vestimentatie, de limbaj etc. Mai sunt prezente lumi inspirate din literatura, cum ar fi Dune, Gor sau din jocuri gen Final Fantasy. Unele subculturi se invart in jurul unor evenimente.

Exista un mecanism built-in pentru grupuri. Fondarea unui grup costa 100L$, care mai apoi are 3 zile timp pentru a gasi inca un membru. Un grup are nevoie de cel putin 2 membri pentru a putea ramane activ. Grupurile de care apartine fiecare rezident sunt afisate in profil si sunt un mod de exprimare,si faciliteaza comunicare intre membri. Un utilizator poate fii membru in 25 de grupuri simultan. Activitatea de grup este deobicei centrata in jurul unui anumit interes. Grupurile au drept de ownership asupra unor resurse sau terenuri/cladiri, apropiindu-se foarte mult de o corporatie in SL. Exista foarte multe bloguri pe care utilizatorii isi pot povesti aventurile din SL mai in detaliu decat cele din first life.

Niciun comentariu: