luni, 24 noiembrie 2008

iGoogle

iGoogle este un serviciu google, un portal bazat pe AJAX, lansat in mai 2005. Este o alternativa la Netvibes, Pageflakes, My Yahoo !, Live.com si Windows Live Personalized Experience. iGoogle este disponibil in 42 de limbi, avand peste 70 de nume de domeniu.
Gadget-urile au un rol aparte pe pagina personala. iGoogle ofera utilizatorului capabilitatea de a adauga optiuni cum ar fi web feeds sau Google gadgets( aceleasi ca cele disponibile pentru Google desktop, similare cu cele pentru Windows Vista). Aceste gadget-uri interactioneaza cu utilizatorul si ii dau posibilitatea sa foloseasca un API care este public si permite dezvoltarea de gadget-uri proprii. Deasemenea iGoogle pune la dispozitie utilizatorului un wizzard prin care se pot crea gadgets care sa poate fii puse la dispozitia familiei si a prietenilor. Aceste gadget-uri sunt de urmatoarele tipuri :

• "Framed Photo" – afiseaza o serie de fotografii cu rame
• "GoogleGram" – creaza mesaje zilnice
• "Daily Me" – similar cu un avatar, afiseaza starea sufleteasca a utilizatorului ?
• "Free Form" – permite utilizatorului sa introduca text si o imagine la alegere
• "YouTube Channel" – afiseaza videoclipuri de pe Youtube pe pagina
• "Personal List" – lista personala
• "Countdown" – cronometru

Cu iGoogle, iti poti seta teme unice pentru pagina principala.Aceste teme sunt interactive si se adapteaza la anotimp, perioada a zilei etc. Unele teme pot contine Easter eggs, de exemplu in « Beach» apare monstrul din Loch Ness sau in "Sweet Dreams" apare un Pi facut din stele la ora 3:14, altele includ gazulite sau animale care se plimba pe ecran sau buddy icons.
In varianta romaneasca, putem seta de exemplu : stiri, stiri din sport, ziare, agentii de stiri, dictionar, meteo, calendar, curs valutar, indici bursieri, integrame si jocuri, horoscop, meciuri live, rezultate sportive, gmail, mail yahoo, motor de cautare google, inclusiv pentru poze, toate in limba selectata. Asezarea lor pe pagina este lasata la latitudinea utilizatorului.

Un comentariu:

Unknown spunea...

ce ziceti de un parteneriat? mail us at getyourwebdesign@gmail.com